MATERIALA:
250 mL-ko
probeta
5
hauspeakin–ontzi
Hagaska
Espatula
OSAGAIAK:
Ura
Azukrea
Kolorezko
indikatzaileak
PROZEDURA:
1.- Prezipitatu
ontzi bakoitzean uraren 50 mL gehitzen
dira.
2.- Lehenengoan
ez da ezer gehituko, bigarrenari azukrearen goilarakadatxo bat gehitzen zaio,
hirugarrenari bi, laugarrenari hiru, bosgarrenari lau. Honela dentsitate desberdineko disoluzioka
lortzen dira.
3.-
Prezipitatu ontzietan indikatzaile desberdinak gehitzen dira disoluzioen
koloreak desberdinak izateko.
4.- Astiro, probetan hasten dira gehitzen lorturiko
disoluzioak beheranzko dentsitearen
arabera, hau da, sendoena lehenengoa eta arinena azkenengoa.
ONDORIOA: Probetan kolore desberdineko zutabe bat agertzen da disoluzioak dentsitate
desberdinekoak direlako.
No hay comentarios:
Publicar un comentario